Chimichurri BBQ Filet Steak

Een lekker stuk filet steak op de barbecue met een heerlijke Chimichurri saus op Argentijnse wijze.

Ingrediënten:

Picanha

1 Picanha a 500 gram.
Roomboter en Olijfolie.

Dry Rub Marinade:

6 gram geplette knoflook.
2 gram paprikapoeder.
2 gram zout.
3 gram 4 seizoenen peper.
8 gram verse oregano.
2 gram bruine suiker.

Chimichurri:

1 bosje bladpeterselie, fijngehakt.Chimichurri
1 flinke rode of chilipeper, gesnipperd.
3 tenen knoflook.
1 kopje rode wijnazijn.
3 eetlepels olijfolie.
2 gram gedroogde oregano

Gegrilde Maiskolfjes:

1 Paprika mix.Gegrilde Maiskolfjes
4 Maiskolfjes
1 Kleine ui.
1 Tomaat

Bereidingswijze:

Maak de lekker dry rub met een staafmixer of foodprocessor klein.
Snijd de Picanha (filet steak) diep en vaak in.
Klop de dry rub rondom in het vlees.
Laat het vlees gedurende 4 uur marineren buiten de koelkast.

Maak de groentemix van fijngesneden paprika’s, rode ui en tomaat.
Smeer de mais in met olie of de roomboter.
Maak pakketjes van kolfjes met groentemix.

Maak de chimichurri met de bladpeterselie, peper, knoflook en gedroogde oregano te mengen.
Voeg de rode wijnazijn toe op smaak met wat zout en peper, en als laatste de olijfolie.
Als het u te dik is kan er een eetlepel water bij.

Stook de smoker bbq aan tot 160 graden.
Begin met het vlees, grill het kort aan bijde zijde bruin.
Temper de bbq smoker tot 140 graden en gaar het vlees in ongeveer 45 minuten.
Ondertussen kunt u de maiskolfjes toevoegen, deze zijn klaar in ongeveer 40 minuten.
Haal het vlees uit de rookoven en laat het gedurende 15 minuten rusten onder een dikke laag aluminiumfolie.

Serveren:

Snij het vlees in plakken en serveer het met de maiskolfjes en de chimichurri saus.
Eet smakelijk!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren