Pulled Pork, een lekkernij uit de zuidelijke staten van Amerika veroverd steeds meer BBQ fanaten.
Het lekkere gekruide boterzachte draadjesvlees wat na uren zeer langzaam braden op de BBQ Smoker ontstaat is het wachten meer dan waard.
Gelukkig zijn alle benodigdheden voor het recept bij de supermarkt te koop en een beetje vakslager levert u graag de procureur, het uitgebeende varkensnek of schouderstuk.
Onze BBQ Smokers zijn de meest ideale kooktoestellen om dit soort recepten mee te maken.
De strak te regelen temperatuur en mogelijkheden om aromatische houtsoorten te gebruiken maken de realisatie van authentiek smaak mogelijk.
Benodigdheden:
1 kg Procureur.
1 bakje Coleslaw.
1 glas echte Coca-Cola.
5 eetlepels barbecuesaus.
2 grote tenen knoflook.
2 rode uien.
1 kopje pindaolie
6 hamburgerbroodjes.
Dry Rub:
3 eetlepels basterdsuiker.
2 theelepels cayennepeper.
2 flinke theelepels paprikapoeder.
2 theelepels gedroogde tijm.
5 theelepels uienpoeder.
1 eetlepel mosterd.
zout naar smaak.
Werkwijze:
Meng de Dry Rub.
Wrijf de Pulled Pork in.
Laat het vlees vervolgens 8 uur marineren in de koelkast.
Meng de kooksaus, van de Coca-Cola, geplette knoflook, barbecuesaus en gesnipperde uien.
Grill de Pulled Pork even lichtbruin aan alle kanten op de bbq smoker.
Stel de temperatuur in op 100 graden en houd deze tussen de 90 tot 110 graden.
Vul de braadbak voor de BBQ Smoker met de kooksaus en wat olie.
Voeg de Procureur toe en controleer om de anderhalf uur of er nog vocht genoeg is, vul dit eventueel aan met wat water en Coca-Cola.
Uw Procureur is zeker goed na 6 uur smoren.
Bent u de gelukkige bezitter van een goede thermometer voor de kern temperatuur, dan kan u gerecht vaak na 5 uur al van het vuur.
Trek het vlees met 2 vorken uit een in kleine stukjes.
Serveren:
Snij de hamburger broodjes en beleg deze met coleslaw.
Verdeel het vlees over de broodjes.
Eet Smakelijk!