Ingrediënten:
Voor 4 porties
Met 1,5 kg spareribs van de buikzijde en aardappelen.
Per portie ongeveer 920 kcal.
45 gram eiwitten.
57 gram vetten.
54 gram koolhydraten.
Voor de marinade
2 teentjes knoflook.
5 eetlepels olijfolie.
3 eetlepels sojasaus.
3 eetlepels honing.
Sap van 1 uitgeperste citroen.
2 eetlepels bruine suiker.
Zout naar smaak.
½ theelepel cayennepeper.
Gepofte aardappels
12 aardappelen van gelijke grootte.
250 gram zure room met kruiden naar keuze.
Bereidingswijze:
Was de spareribs en dep droog.
Snijd het in porties en leg op een platte schaal.
Pel de knoflook en hak deze fijn.
Roer met olie, sojasaus, honing, citroensap, bruine suiker, zout en cayennepeper tot een marinade en giet over de spareribs.
Minstens 3 minuten laten intrekken.
Haal de spareribs uit de marinade en laat uitlekken.
Boen de aardappelen goed schoon en wikkel ze in de folie.
De Smoker BBQ
Stook de smoker bbq aan tot 140 graden.
Grill de gemarineerde spareribs op de hete barbecue smoker aan beide kanten ongeveer 20 minuten.
Keer ze meermalen om en bestrijk met de marinade.
Pof de aardappels na 20 minuten mee.
Serveren:
Verdeel het vlees over 4 borden.
Serveer er apart aardappelen in folie bij met zure room.
Bereidingstijd:
ca. 20 minuten (plus marineer- en grilltijd)